Prije nekoliko godina Vašingtonska policija se odazvala na poziv jednog sudije, pošto im je ugledni djelilac pravde (64) prijavio nesvakidasnja desavanja u njegovoj porodicnoj kuci. Nekoliko puta sudija je za dlaku izbjegao smrt (pad niz stepenice, rusenje teskog lustera; osjecaj krajnjeg straha, pojava gusenja u snu, napadi srcane aritmije, kosmarni snovi, nedostatak kisika...). "Ja u ovoj kuci vise ne mogu da zivim!"- saopstio je sudija vasingtonskoj policiji. Tako je otvorena istraga.
Detektivi su detaljno pretrazili golemu kucu i otkrili nesto sto ih je uvjerilo da neko putem crne magije zeli nanijeti zlo neimenovanom sudiji. Oni su, naime, u podrumu njegove kuce pronasli velik broj svijeca, mrtvu macku i ljudsku lobanju u kojoj je bila ceduljica sa sifriranim magijskim tekstom i sudijinim imenom.
- Mi ovo shvatamo kao krajnje ozbiljnu prijetnju - izjavio je novinarima sef vasingtonske policije Ronald Monro. - Vjerujemo da je sudijin zivot u opasnosti i mi cemo ga zastiti svim sredstvima!
Policijsku istragu pomazu parapsiholozi i najpoznatiji americki carobnjaci, a znacajnu ulogu imaju i znanstvenici koji u specijalnim laboratorijima pokusavaju izvrsti analizu otkrivenih predmeta, nastojeci znanoscu odgonetnuti crnomagijske cine.
Americka stampa u povodu ovog nesvakidasnjeg događaja navodi da je posljednjih godina crna magija sve popularnija u Sjedinjenim Drzavama i da je u svom repertuaru najvise koriste zlocinacke organizacije, poput portorikanskih i haicanskih organiziranih bandi. "Umjesto klasicnih ubistava, gagsteri svoje protivnike ubijaju crnom magijom!..."- tvrdi neimenovani policijski izvori.

Kakvo je stanje u nas?
Iako se o tome rijrtko pise, cini crne magije podjednako su prisutni i u nasim svakodnevnim zivotima, a njeni ucinici puni zla i nesrece, nerjetko su dio sudbina nasih prijatelja, komsija, pa i nas samih.
"Osjecam se premorenom i iscrpljenom...", "Na kraju sam zivaca...", "Zapustila sam porodicu, bracne obaveze...", "Ni u cemu vise ne vidim smisao i ljepotu...", "Kuca me ubija...", "Nas brak se raspada a da ne znam zasto...", "Dođe mi da poludim...", "Stalno se u kuci svađamo...", "U nasem braku ljubavi kao da nikada nije bilo..."
Svakodnevno primamo pisma koja zapocinju jednom od ovih turobnih recenica, koje djelomicno otkrivaju prazninu, jad i ocaj u dusama onih koji nam se obracaju da bi im poslali nas "Pecat sretne kuce". "Crnomagijski cini pustose mnoge domove", potvrđuje nam i Vidak Jukic, glasoviti narodni vidar i parapsiholog iz Andrijevice (Crna Gora) i dodaje: "Nikada u nas nije bilo vise crne magije nego danas. Crna je magija u velikoj mjeri pokrenula i ratne uzase, a njene posljedice i danas mnogima donose veliko zlo!..."
To je tacno. Cijela naselja, kvartovi, pa i gradovi, naprosto su zagađeni crnomagijskim cinima, koji ce jos dugo odnositi zrtve, smatra poznati egzorcista i hafiz Esad cancar. Posljedice su ocevidne i manifestiraju se enormno velikim brojem pocinjenih zlocina, samoubistava, razvoda, dusevnih rastrojstava, psiho-oboljenja, pribjegavanja drogi i alkoholizmu, svakodnevnim svađama, sudskim sporovima...
Ne postoji statistika, ali se zna da se sve vise ljudi obraca spravljacima hamajlija i zapisa kako bi se oslobodili sihira i drugih crnomagijskih cina ili kako bi vratili mir, ljubav i harmoniju u dom. To je i normalno, jer zvanicna medicina jos uvijek ne moze ponuditi izlaze iz svih tragicnih situacija kroz koje prolaze mnogi pojedinci.

Kako se osloboditi zla?
Borba protiv crne magije i zlih dzinna (duhova), koji ljudima cine zlo putem sihira, ograme ili na neki drugi crnomagijski nacin, stara je koliko i covjecanstvo, a nas Pecat samo je jedno od mocnih sredstava zastite i anuliranja zlih utjecaja. Poznato je da su stari Asirci, kultura koja se vezuje na tekovine sjajne civilizacije koju su razvili tajanstveni Sumerci, imali obicaj da zakopavaju glinene figure pasa ispod pragova svojih kuca, uvjereni da ce na taj nacin duhovi njihovih vjernih cuvara i ljubimaca odbiti nasrtaje zla. Ispod kuca je obicno bilo zakopavano po deset figurica pasa od terakote, po pet sa svake strane vrata.
Znameniti britanski arheolog i istrazivac dr. Koldvej (Koldewey) pronasao je slicne dokaze i u mnogim babilonskim gradovima. Babilonci su, za razliku od Asiraca, pod pragove kuca pohranjivali male nepecene glinene figure svojih bogova, najcesce izmjesane sa statuetama cija znacenja jos uvijek nisu odgonetnuta. No, sasvim se pouzdano zna da su te figure imale zastitnicku ulogu. Imale su zadatak da sprijece zle duhove i crnomagijske cine da se "usele" u domove Babilonaca.
Upravo prvi pecati, pa samim time i najstariji vid naseg Pecata sretne kuce, najvjerovatnije potjecu iz predbabilonskog vremena. Njih su kasnije od Babilonaca preuzeli Asirci, zatim Kapadokijanci i Hetiti, Fenicani i Filistejci, Egipcani i Jevreji, Kopti i Perzijanci, Grci i Rimljani, da bi mu na kraju, dragocijenim sadrzajima iz Kur'ana, cudesne moci uvecali islamski ucitelji i cuvari tajnih znanja.
Dakako, u usavrsavanju blagotvornih formula i magijskih moci naseg Pecata sretne kuce ne treba zaboraviti ni - ulogu i doprinos gnostika.

Šta su znali gnostici?
Ime "gnostici", kako tumaci engleski istrazivac E. A. Volis Badz, obicno se daje grupi religioznih sekti koje su djelovale u zapadnoj Aziji i Egiptu u vremenskom periodu između 250. godine pr.n.e i 400. godine n.e. Sve one su tvrdile da posjeduju visoka duhovna i magijska tajna znanja, koja su po porijeklu i karakteru bila bozanska, odnosno transcendentalna, to jest - natprirodna.
Gnostici su, kao uostalom i narodi sa kojima su zivjeli, usvojili upotrebu hamajlija i, koliko se zapisi i crtezi na njima mogu desifrirati, cilj im je bio da pomocu njih obezbjede znanje bozanskog karaktera i zastitu velikog Boga, koji je, dakako, bio JEDAN JEDINI, i koji je u sebi obuhvatao sve vrijednosti i moci na ovom i na onom svijetu.
Istrazivanja pokazuju da su gnostici pridavali veliki znacaj imenima Bogova i anđela. Na svim svojim hamajlijama i pecatima upisivali su najznacajnija Imena i Rijeci Moci, koji su ih stitili od zlih duhova i gospodara mraka. cak su se i na nasem Pecatu sretne kuce, iz vremena tajanstvenih gnostika, zadrzala 38 pravougaona polja u kojima su upisana imena najmocnijih Bogova, kao sto su: Jah, Ormazd, Savaot, Adonaj..., te meleka (anđeli): Mihael, Gabriel, Paniel, Raguel, Uriel, Suriel, Rafael i mnogi drugi. Od Bozijih poslanika se pominju Mojsije (Musa) i Solomon (Sulejman).
Poznato je da su za gnostike izuzetan znacaj imali sedam samoglasnika, pa se oni u razlicitim kombinacijama pojavljuju na svim hamajlijama i pecatima, ali su jednak znacaj pridavali i Davidovoj zvijezdi i Solomonovom pecatu koji, kako kazu drevni magijski tekstovi, cine prava cuda. Uostalom, i Davidova zvijezda i Solomonov pecat dio su sadrzaja i naseg Pecata sretne kuce.

Čudesne moći
Postoji jedna zabiljeska s kraja IX stoljeca, koju prenose mnogi autori knjiga s magijskim tekstovima, a koja za Pecat sretne kuce kaze da carobnjaci "nisu nikada nista cudesnije spravili" i da se njegove blagotvorne moci nicim ne mogu ograniciti niti obuzdati.
To donekle potvrđuju i iskustva mnogih nasih citalaca. Tako nam se jedan bracni par iz Zenice javio razglednicom iz Istambula s kratkom porukom: "Evo nas u Istambulu. Zahvaljajuci Vasem Pecatu ponovo smo skupa i ponovo sretni!"
Asima H. iz Sarajeva pise da vise od sedam godina nije znala za miran i sretan dan, "a evo tri mjeseca, otkako sam u svoju kucu unijela Pecat sretne kuce, moj zivot i zivot moje porodice, napokon se odvija kako samo mogu pozeljeti... Ne smijem Vam mnogo o tome ni pisati da se sta ne poremeti, ali zelim da Vam izrazim moju veliku zahvalnost... To sto cinite za sve nas koji smo osjetili dno zivota, vise je nego pruzena ruka. Hvala Vam..."
D. i R. iz Tuzle kazu da su osjetili sve strahote rata, ali da im je mir u brak donio toliko nevolja da im je dolazilo da se ubiju. "Ocito da nam je neko bacio sihire i mi smo uzalud obilazili hodze, kako bi nas zastitili svojim zapisima. Nasa agonija je trajala sve dok prije tri mjeseca od Vas nismo dobili Pecat sretne kuce... Danas, hvala Bogu, nas se zivot odvija kao prije: imamo problema, ali zivimo sretno u ljubavi i razumjevanju..."
I pismo Sadete Dz. Osla (Norveska) prepuno je zahvalnosti: "cinilo mi se da sam na kraju svojih snaga i da je jedini izlaz okoncati prazni i besmisleni zivot. No, kada sam dobila Pecat sretne kuce, sve se okrenulo. Iz dana u dan, uvjeravam se da su njegove blagotvorne moci neogranicene. Otkako je u mom stanu, ja sam se oslobodila mracnih raspolozenja i nocnih kosmara, dobila sam posao, upoznala covjeka kojeg volim i sve mi ide od ruke..."

Šta je sihr?

Sihr, po strogoj etimologiji, oznacava ogranicen ali djelotvoran oblik magije, nazvan opsjenom ili carolijom. Prema lingvistickom tumacenju, to je skretanje neceg od njegove prave prirode (haqiqa) ili forme (sura), prema necemu sto je neprirodno ili samo prividno (hayal).
"Sihr je svako djelo putem koga se covjek priblizava sejtanu i kojim se trazi njegova usluga!" (El-Ezheri)
"Sihr u serijatskom znacenju se veze za sve ono ciji je uzrok skriven i sto izgleda suprotno njegovoj sustini, i sto se desava u vidu opsjene i varke!" (Fahruddin Er-Razi u djelu "Misbahul-Munir")
"Sihr je vracanje i vezivanje cvorova. Ima utjecaj na srce i tijelo, pa se kao posljedica toga javljaju bolesti, ubistva i rastavljanje bracnih drugova..." (Ibnu Kudame El-Makdisi)

Ako želite naručiti PEČAT SRETNE KUĆE...