Rijec je, uistinu, o jednom od najcudesnijih magicnih pecata u prebogatoj povijesti istocnjackih okultnih znanja i tajnih ucenja. Namijenjen je za zastitu prostorija u kojima se zivi (kuce i stanovi) i u kojima se provodi najduze vremena (kancelarije, trgovine, zanatske radionice - radni prostor), a pokazao se izuzetnim i u funkciji licne zastite. Pogotovo u saobracaju!
"...Nedavno sam imao saobracajni udes" - pise nam nas citalac A.M. iz Beca. - "Bio je to silovit lancani sudar kojeg nisam ja skrivio. Pomislio sam kad izaðem da cu imati sta vidjeti. Pogotovo sto je moje auto - "reno 5" - star 17 godina u poprilicno jadnom stanju u odnosu na ostala dva ucesnika u udesu - "golf 2" i "golf 3". No, kada sam izasao, vidio sam da su oba golfa poprilicno osteceni, a moje auto bilo je gotovo bez ogrebotine - gotovo netaknuto! Najbitnije je da nije bilo ni povrijeðenih a ja sam uvjeren da je u svemu ovome velikog udjela imao Pecat sretne kuce od kojeg se nikad ne odvajam..."

Tajanstvene moći
Ako se koristi pravilno, Pecat sretne kuce stopostotno otklanja utjecaje crne magije (sihire, uroke, urotljive oci, vradzbine, kletve i prokletstva), stiti od nesrece i zla casa, odagnava stresne i destruktivne situacije (svaðe, porodicno nasilje, fizicki i psihicki teror), utice na zdravlje i stiti od teskih bolesti, potstice harmoniju i ljubav, te anulira negativna podzemna i druga zracenja, koja nas zapljuskuju na svakom koraku, a pogotovo u nasim domovima i na radnim mjestima.
Ako ga drzite u kuci ili u stanu, on zraci vitalnom energijom i nisu potrebna nikakva druga zastitna sredstva, kao sto su razni eliminatori stetnih zracenja. Pecat uspostavlja sklad i harmoniju, a prema hiljadugodisnjem iskustvu svim clanovima porodice dariva dobro zdravlje, dusevni sklad, optimizam, svekoliki napredak, dusevni sklad, ljubav, srecu i blagostanje. Naravno, moze se nositi i kao osobna zastita, pogotovo u situacijama u kojima se covjek izlaze razlicitim rizicima ili mozebitnim neprijatnostima - za vrijeme putovanja razlicitim prevoznim sredstvima, plovidbe, bavljenja opasnim zanimanjem...
U zemljama Bliskog i Srednjeg istoka koriste ga u domovima, ali ga veoma cesto koriste i kao licnu zastitu, noseci ga uvijek uza se.

Vjerovati ili ne?
I u drzavama zapadnog civilizacijskog kruga hamajlije, talismani, amuleti i magijski zapisi posljednjih godina postaju sve popularniji, a u stmpi i na televiziji sve cesce ozivljavaju sjecanja na poznate, povijesne licnosti, koje su tajnim ucenjima pridavala posebnu paznju. Takvih je i sami znate bilo odista veliki broj.
Posljednji ruski car Romanov je pridavao veliku vaznost prstenu na kome je bio komadic tisovog drveta; kazu da je prsten stitio njegove pretke, ali na dan kada je zaboravio da ga stavi na ruku, on je ubijen! Austrougarski prijestolonasljednik Ferdinand na koga je u Sarajevu 1918. godine izvrsen atentat, kazu biografi, toga je tragicnog dana u sarajevskoj rezidenciji zaboravio talisman od koga se inace nikada u zivotu nije odvajao. Ugledni istrazivac, Britanac E. A. Volis Badz, u svojoj knjizi "Hamajlije i talismani", navodi jos neke primjere: J. D. Rokfeler, koji nije bio konformista, godinama je u dzepu nosio "orlov kamen" u udubljenju u kojem su se nalazili cvrsti predmeti koji su zveckali kada bi se kamen pomijerao. On ga je smatrao zastitom od bolesti, brodoloma i drugih nesreca! cuveni znanstvenik, profesor Rajt sa Sveucilista u Kembridzu, vrlo tvrdoglavi skot, nosio je i danju i nocu zlatni prsten iz Loanga na kome su mu bili izraðeni horoskopski znakovi od zice. Obicno je tvrdio da nikada ne bi mogao nista raditi ako ovaj magicni prsten nije imao na ruci!
Naravno, moglo bi se navesti duga lista uglednih imena iz svijeta kulture i umjetnosti, javnog i politickog zivota, sportista i znanstvenika, krunisanih glava i drzavnika, koji se ni dan-danas ne odvajaju od svojih zapisa, talismana i hamajlija. Oni su, uistinu, postale dio njihovih najintimnijih dragocijenosti, moglo bi se cak reci i neraskidivi dio njihovih bica i bez njih ne bi mogli normalno da zive i funkcioniraju. Dozivjeli bi neuspjeh, razbolili se, umrli...
Ali, vratimo se nasem Pecatu sretne kuce...

Riznice magije
U njemu je, moglo bi se reci, zapisana cjelokupna povijest magije - od Sumera i Babilona pa do danasnjih vremena. Oni koji su njegov sadrzaj potanko analizirali nasli su u njemu tragove najranijih misticnih znanja i dovode ga u vezu cak i s bajalicama Asurbanipalove dvojezicne tablice. Ova tablica iz kraljevske palate u Ninivi, prastare prijestolnice drevnog Akada, sadrzi inace 28 magicnih cini izuzetnih moci i pripadala je magijskim obredima starim vise od 5000 godina. Drugi izvori, meðutim, daju za pravo Samaricanima, koji tvrde da sav opsjenarski nauk izvire iz jedne jedine knjige - Knjige znakova - koju je Adam (Adem) ponio sa sobom iz Raja kako bi mu omogucila da ovlada nevidljivim silama koje gospodare svijetom. Kasnije je dio tog tajnog ucenja preneseno u Knjigu o Izrailju, koja sadrzi veliki broj magicnih brojeva, formula i znakova, te uputa za spravljanje hamajlija, knjigu neprocjenjive vrijednosti koju su izdasno koristili dvojica zasigurno najvecih carobnjaka u historiji ljudskog roda - Mojsije (Musa) i Solomon (Sulejman)!
Doduse, pouzdano se zna da su oni koristili i neke druge magijske knjige, meðu kojima je posebno mjesto imala apokrifna Knjiga o Enohu, koja objasnjava povijest magije. Kasnije se pojavila Knjiga o Hermesu (neki tvrde da ih je bilo 42), koju istrazivaci pripisuju egipatskom bogu Totu, na kojem se, kako Platon tvrdi, zasniva cjelokupna staroegipatska magija i religija.
Ko je, zapravo, bio egipatski bog Tot?

Čarobnjaci Orijenta
Za odgovorom na ovo pitanje tragao je cuveni sufista Idriz sah, profesor interkulturalnih studija na Sveucilistu u zenevi i direktor studija Instituta za kulturna istrazivanja u Londonu. Evo, sta on kaze:
"Prema Ciceronu, Tot je historijska licnost. zivio je u Tebi, a Knjiga o Hermesu (bolje reci - knjige!), na prvi pogled imaju zbrkan, mistican, kontradiktoran i magijski sadrzaj. Mnogi sumnjaju da su to Totova djela, ali se pouzdano zna da su, kao sto je obicno bila praksa, minulih vremena prepisivana, izdavana i prenosena dalje u donekle izmjenjenoj formi. Zbog toga u sebi danas sadrze - poput naseg Pecata sretne kuce - tragove hriscanskog, muslimanskog i gnostickog ucenja.
Prica o Pecatu sretne kuce podjednako je neobicna i uzbudljiva. Zahvaljujuci svojoj starosti, on predstavlja svojevrsnu hroniku vremena, a zahvaljujuci savrsenosti svojih magijskih sadrzaja njegove moci koristili su i najpoznatiji carobnjaci Orijenta, poput znamenitih sufijskih ucitelja, kao sto su bili seik sahab el Din ili seik Abdul Kadir Galeni. Za prvog se, izmeðu ostalog, tvrdilo da je po sopstvenoj volji mogao izazivati pojave voca, predmeta pa cak i ljudi, a za drugog da je uspjevao hodati po povrsini vode i istovremeno se pojavljivati na vise mjesta, meðusobno udaljenih na hiljade kilometara.

Ako želite naručiti PEČAT SRETNE KUĆE...