"Ti reci: 'Ja od sebe ne mogu ni štetu kakvu otkloniti ni korist kakvu sebi pribaviti, osim ako to Allah hoće!...'" (Kur'an 10:49)  

Napomena: Ovo časno ime je jedno od onih svetih imena putem kojih se obraćamo Svemogućem Bogu s namjerom da se nekome nasem neprijatelju koji ugrozava nas zivot i egzistenciju, nanese bol, gubitak ili steta. 

1. Da bi se postigao ovaj cilj potrebno je u drugoj polovini nekog arapskog mjeseca spraviti ovaj čudesni vefk (lijevo) i svaku noć kad svi legnu, 1001 put proučiti časno ime Jâ Dârr a potom proučiti sljedeću dovu:

Jâ Rabbi... taj i taj (ime i prezime) Tvoj rob nanosi stetu i meni i mojoj porodici. Učini da se on popravi i prestane nam nanositi zlo. Ili tom robu Daj kakvu nevolju ili bolest da se zabavi sam sobom i odustane od nas...

Za kratko vrijeme naznačeni nasilnik će se ili popraviti ili će dobiti kaznu kakvu zasluzuje. 

Napomena: Nasilnici i tirani su Bozije sablje na Zemlji. On pomoću njih kaznjava one koji čine zlo i nepravdu a onda kaznjava i njih same. Sve dok se ne prepuni časa nema drugog izlaza nego spram zla tiranina reći: Hasbunallâhu ve ni‘mel-vekîl...

Uzviseni Bog, kako je poznato, nijednom svom robu kojeg je stvorio nikada ne nanosi zlo. Jer je Bog apsolutno pravedan. 

2. Ovaj blagotvorni vefk (desno) sa časnim imenima DÂRR i MUMÎT se napise zeljeznim klinom zadnjeg utorka, srijede ili subote nekog arapskog mjeseca u Satu Saturna ili Satu Marsa na ploču od olova. Na to se 1491 puta prouče sveta imena Jâ Dârr i Jâ Mumît i ova se ploča ostavi na jednu stranu kuće onoga koji nam često nanosi nepravdu i zlo. Cijelu se jednu sedmicu noću, u mraku, uče ova časna imena. Za kratko vrijeme nasilnik će se zauvijek otseliti i zauvijek će prestati sa svojim pakostima. Ako se ne odseli neće biti nevolje niti nedaće koja se neće sručiti na njegovu glavu i na kraju će umrijeti usamljen i nesretan. 

3. Na jednu srebrnu ploču zajedno se napisu gore predstavljena dva blagotvorna vefka sa časnim imenima DÂRR i NÂFI‘ i ta se pločica u formi privjeska uvijek nosi sa sobom. Također, svaki se dan ujutro 101 put spomenu sveta imena Jâ Dârr i Jâ Nâfi‘. Onaj koji se bude pridrzavao ovog čudesnog protokola, spasit će se svake nevolje i nedaće.

________________

JEDINSTVENA PRILIKA!

Želite li srebreni ili zlatni privjesak (ili prsten) sa ugraviranim blagotvornim vefkom s ovim Božjim imenom, kliknite OVDJE