"Allahu zahvaljujem sve sto je na nebesima i sve sto je na Zemlji, Vladaru, Svetome, Silnome, Mudrome!" (Kur'an, 62:1) 

1. Časno ime KUDDÛS lijepo je izgovarati u svakoj prilici. Osobi koja to bude neprestano činila, Uzviseni će Bog uljepsati karakterne i moralne osobine. 

2. Magični vefk sa časnim imenom KUDDÛS se napise na papiru u petak naveče, tintom koja se napravi od ruzine vodice, mosusa, safrana i s malo tučenog kamfora. Nakon sto se izgovori 170 puta Ja Kuddus presavije se u trokut, kao hamajlija, te se objesi na vrata sobe bolesnika koji je dusevno obolio.

Za izliječenje dusevno oboljelih dobro je ovo časno ime istom tintom napisati na čist tanjir iz kojeg bolesnik sedam dana treba da pije vodu. Uz to, za ozdravljenje je potrebno da bolesnik svakodnevno (sedam dana) po 170 puta izgovori Ja Kuddus. Nakon toga bolesnik će biti spasen od psihičkih tegoba i strahova.

Ako ovaj cjelokupni čudesni postupak obavi čovjek koji je u zivotu dosta grijesio, neko ko je činio nemoralne stvari i drugima nanosio zalost i nepravdu, Uzviseni će mu Bog pomoći da izađe iz slijepila i ćorsokaka i izbrisati njegove lose navike (lose strane karaktera) i podarit mu plemenitost i dobru narav. 

3. Ako čovjek koji je sklon piću, kocki, preljubi i ostalim nemoralnim strastima, bude svaki dan pio času vode na kojoj je ispisan vefk s časnim imenom Kuddus i ako, uz to, svakodnevno 170 puta ovo ime prouči hukčući, za kratko će se vrijeme osloboditi losih navika i poćet će normalno zivjeti. 

4. Na licu onog koji bude redovno učio ovo časno ime, uvijek će sijati svjetlost i sreća. Svi će ga postovati i voljeti. Svi će biti sigurni u plemenitost njegove ruke i iskrenost njegovog jezika. S neočekivanih mjesta dolazit će mu blagostanje i pomoć. zivjet će smirena srca u sreći i obilju. Uvijek će napredovati i sticati ugled i prijatelje. 

5. Veliki broj poznavatelja islamskih tajnih znanja i vjestina utvrdili su  da ovaj vefk s časnim imenom KUDDUS ima blagotvorna svojstva i da bi ga trebalo nositi svi koji zele da budu moralni i plemeniti. No, po nasem misljenju najbolje je napisati i sa sobom nositi oba vefka, koja ovdje navodimo. 

6. Časno ime KUDUS od velike je pomoći i za uspostavljanje kontakta s duhovima. Onome koji bude, uz stalan zikr, na svaki treći, peti ili sedmi dan u mjesecu, učio: Subbûhun kuddûsun rabbul-melâiketi ver‑rûh... za kratko vrijeme će nadahnuti svoju dušu i njemu će se početi prikazivati neviđene stvari. Počet će opažati tajanstvena svjetla, koja drugi ne vide, nakon istinskih snova, počet će jasno vidjeti. Njegovo će "šesto čulo" ojačati i on će biti u stanju činiti ono sto ne mogu drugi. Istodobno, naglo će osnažiti njegov utjecaj u drustvu u kome se kreće i na sredinu u kojoj živi.

Čudesne parapsiholoske moći koje se steknu na ovaj način, nikako se ne smiju zloupotrebljavati i koristiti u loše (zle) namjere, te koristoljublje, a ne smiju se niti svakome povjeravati. Osobe kod kojih se pojave ove čudesne moć, sigurno su Božji miljenici i oni će uspjevati uspješno liječiti duševna oboljenja i padavicu, a njihovi savjeti i pouke bolesnicima i ljudima opterećenim teškim porocima i ovisnostima, biti će odmah djelotvorni.

Napomena: Svi oni koji ponavljaju bilo koje od 99 Lijepih Bozijih imena, dobro bi bilo istodobno sa sobom da nose vefk s tim imenom. Također se preporučuje, povremeno na gladan stomak, popiti nekoliko gutljaja vode iz tanjira na kojem je ispisan isti vefk. Inače, među drevnim islamskim čarobnjacima bilo je ustaljeno misljenje da vefkovi ubrzavaju postizanje svakog cilja i svake zelje, te ujedno spriječavaju i otklanjaju moguće stete.

--------------------

Knjiga o prakticnim i upotrebnim vrijednostima 99 Lijepih Bozijih imena - SVJETLOST DUSE

___________________

JEDINSTVENA PRILIKA!

Želite li srebreni ili zlatni privjesak (ili prsten) sa ugraviranim blagotvornim vefkom s ovim Božjim imenom, kliknite OVDJE