"On je Allah! Osim Njega drugog bozanstva nema, Vladar, Sveti, Podaritelj mira, Darovatelj sigurnosti..." (Kur’an 59:23) 

1. Osobe koje redovno spominju časno ime SELÂM, bit će posteđene od svih nevolja i od svih steta, koje nanose voda i vatra. Uzviseni će ih Bog stiti od svih stvari koje unose strah i nemir. 

2. Onome koji uvijek nosi zlatni prsten ¸ili zlatni privjesak na kome je za vrijeme Jupitera ugravirano časno ime SELÂM i koji svaki dan 131 put prouči ovo časno ime, bit će sirom otvorena vrata svakovrsnih uspjeha i dusevnih zadovoljstava. Svi će ga voljeti i postovati.

Ako neko s ovim prstenom na ruci ili privjeskom oko vrata, dođe do nekog zlog i nepravednog tiranina, ovaj će ga dobro primiti i neće mu uraditi nista nazao.

Ako ovaj prsten ili privjesak budu nosile osobe koje svoju ljubav nisu krunisale brakom, dozivjeti će raskosno vjenčanje, a ako ga nose udate ili ozenjene osobe, onda će imati sretnu djecu, a njihova porodica bit će sretna i uzivati će u zadovoljstvima svake vrste. 

3. Ako se za vrijeme Venere na zlatni privjesak ili  prsten napise ime SELÂM ili ugravira cudesni vefk, te ako taj prsten ili privjesak bude nosila djevojka, uz Božju pomoć, za kratko vrijeme će se udati za čovjeka koji će je učiniti sretnom za cijeli život. Potrebno je uz prsten ili zlatni privjesak da svakodnevno spominje po 131 puta ovo časno ime. 

4. Onaj koji do kraja svog zivota bude spominjao ovo časno ime bit će sretan i spokojan. Nikada neće zapasti u nevolje i siromastvo. 

5. Evo lijeka za dusevne bolesnike: Potrebno je na čist tanjir napisati časno ime SELÂM, a zatim se to ime sapere vodom sa izvora, ako nema vode sa Zemzema. Voda se dusevnom bolesniku daje tri dana uzastopce i savjetuje mu se da prije nego sto je popije po 131 puta prouči časno ime Jâ Selâm. Ako bolesnik bude tako postupao, uskoro će se osloboditi svih dusevnih tegoba. Postat će radostan i spokojan.

Napomena: Časna imena KUDDÛS i SELÂM su veoma korisna u liječenju dusevnih bolesti. 

6. Osobe koje nakon svakog namaza (131 puta ) ili u bilo koje drugo doba dana (655 puta) budu učile časno ime Jâ Selâm, postati će neranjive! Neće ih moći pogoditi metak niti će ih moći raniti noz. Niko im neće moći učiniti nista nazao. Njihovi će neprijatelji dozivjeti zlu sudbinu i sami će upasti u jame, koje su za njih iskopali.

7. Ako se u vrijeme poziva na molitvu, u prvi petak jednog arapskog mjeseca, na srebrnu pločicu, privjesak ugravira vefk sa časnim imenom Selâm i ako se nakon poslijepodnevnog obraćanja Bogu (ikindije) odluči 17.161 put proučiti ovo časno ime, njegove će namjere i zelje (ma kakve bile) biti ispunjene. Prilikom učenja, na svako stoto izgovaranje ovog časnog imena, potrebno je proučiti ajet: Salâmun kavlen Min Rabbin Rahîm...

Napomena: Prilikom izvrsavanja ovog blagotvornog protokola potrebno je srebrnu pločicu sa vefkom drzati naspram sebe i, uz to, u sobi zapaliti tamjan ili neki drugi miomiris. Onome koji na sebi bude nosio ovu srebrnu levhu i svaki dan 131 puta pominjao časno ime Jâ Selâm nikakav despot niti tiranin neće moći učiniti nista nazao. On će cijeloga zivota biti pod Bozijom zastitom. 

8. Ako se uvijek nosi vefk sa časnim imenom SELÂM i ako se svaki dan po 131 puta prouči ajet Salâmun kavlen Min Rabbin Rahîm, zivjet će se u sreći i zadovoljstvu. Tu osobu će Bog sačuvati od bilo kakve nesreće, a ona će uvijek sretno putovati. Ako se bavi trgovinom ili nekim drugim biznisom gotovo  nikada  neće dozivjeti nenadoknadivu stetu. Njen će zivot biti ispunjen srećom i zadovoljstvom. 

9. Onaj ko nosi vefk sa časnoim imenom Selâm , nikada neće dozivjeti nista neprijatno, niti će ga ikada stići nikakva nevolja ili zlo.  

10.  Onaj ko redovito spominje časno ime SELÂM, bit će sačuvan od svih zemaljskih i nebeskih nesreća i nepogoda. 

11. Onaj ko nosi ovaj časni vefk, napravljen od zlata ili srebra, bit će zastićen od svakog tiranina ili nasilnika sa kojim se u zivotu sukobi ili sretne i svaku ce svoju zelju ili cilj za zivota uspjesno ostvariti. 

12. Ovaj vefk sa časnim imenom SELÂM napise se na jednu srebrnu pločicu a oko njega se napise časno ime Mâlik i to se nosi na sebi. Potom se u petak, u vrijeme ikindije, sjedne na neko pusto mjesto i 30.624 puta prouči časno ime Jâ Selâm. Nakon toga svaki ćete cilj moći ostvariti i svaka će vam zelja biti ispunjena! 

13. Ovaj se časni vefk 66 puta napise unutar neke posude i u nju se naspe izvorska voda. Ako se nakon toga 40 dana ta voda daje bolesniku, koji je ispunjen strahovima i kosmarima, on će zasigurno ozdraviti i osloboditi se dusevnih tegoba. 

14. Onaj koji napise i sa sobom nosi četverostruki vefk (vidi 12), bit će siguran i na kopnu i na moru. Ovo se posebno odnosi na osobe koje često putuju. 

15. Ako zelite uzivati u blagostanju, potrebno je da redovno ponavljate časno ime Jâ Salâm i svaki dan najmanje tri ili sedam puta proučite sljedeću dovu: Bismillâhir-rahmânir-rahîm. Allâhumme sellimnî minel-havâtirin-nefsânijjeti ve ahjâ kalbî bi nûri ma‘rifetikel-kudsijjeti ve sellimnî minel-kudûratiz-zulmânijjeti ver-ru‘ûnâtin-nefsânijjeti vedznubnî kulli mekrûhin ve enilnî kulle ref‘atin veksif  jâ Kuddûsu jâ Selâmu jâ Mu’minu jâ Muhejminu ve melikenî nâsijetel-melikil-hâdimi Ba‘tajâîle veksif bejnî ve bejnehul-hidzâbe vakdi havâidzî bi hakki ismik. ALLÂHUMME JÂ SELÂM ve bi hurmeti sejjidinâ ve nebijjinâ ve habîbinâ ve nure ebsârinâ ve kurrete ‘ujûninâ Muhammedin Sallallâhu te‘âlâ ‘alejhi ve sellem.

----------------------

Knjiga o prakticnim i upotrebnim vrijednostima 99 Lijepih Bozijih imena - SVJETLOST DUSE

__________________

JEDINSTVENA PRILIKA!

Želite li srebreni ili zlatni privjesak (ili prsten) sa ugraviranim blagotvornim vefkom s ovim Božjim imenom, kliknite OVDJE