Napomena: Imena Er-Rahmân i Er-Rahîm, Dobročinitelj (ili Milostivi), Samilosni ovise o svojstvu volje, te ih to povezuje u isti smisao; prema el-Gazaliju, međutim, Rahman, suprotno Rahimu, moze se primijeniti samo na Boga.

1. Onome koji poslije svakog namaza bude 258 puta proučio časno ime Jâ Rahîm, Uzviseni će Bog dodijeliti svaku milost, a osobu loseg morala će popraviti i izvesti na pravi put.

2. Onima koji budu stalno spominjali časno ime Jâ Rahîm, ostvarit će se svaka razumna zelja. Onaj koji bude stalno učio ovo časno ime, bit će sačuvan od svih nevolja.

3. Ako se sa strane vefka spravljenog od časnog imena RAHÎM, napise ajet: Ve nunezzilu minel-Kur’âni mâ huve sifâun ve rahmetun lil‑mu’minîn..., te ako se to sapere vodom, voda će postati blagotvornom za svakog bolesnika koji je popije. On će brzo ozdraviti, a groznica i visoka temperatura (ako je ima) uskoro će splasnuti.

4. Beskrajnu i svestranu korist svim osobama koje nose ime Ibrahim donosi uzastopno čitanje časnog imena Jâ Rahîm.

5. Ako se na zlatnu ili srebrnu ploču ili, pak, na prsten, prvog petka novog arapskog mjeseca, nakon poslijepodnevne molitve (ikindije) na plemenitom materijalu ugravira: ER-RAHMÂNIR-RAHÎM i ako se (privjesak ili prsten) nosi na vratu ili na prstu, te ako se ova dva časna imena svaki dan prouče 618 puta, toj se osobi nista strasno neće moći desiti u zivotu. Riječi tuge i tegobe potpuno će biti izbrisane iz rječnika, a zivot će proticati u obilju, blagostanju, bogatstvu i sreći.

6. Ako neko dijete ima kosmarne snove i strahove u snu, te ako je zbog toga utučeno i plačljivo, potrebno je posebnim postupkom na komadu čistog papira 269 puta napisati časno ime RAHÎM. Ako taj zapis sa sobom bude nosilo bolesno dijete, ono će uskoro ojačati, ozdraviti i postati normalno. Vise nikada neće imati strahove u snu.  

7. Onoga koji nakon svakog obraćanja Bogu (namaza) bude 279 puta proučio časno ime RAHÎM, Uzviseni će Allah nagraditi dobrim karakterom i izobiljem a njegov organizam i tijelo krepkosću i zdravljem. 

8. Potrebno je znati da spominjanje časnih imena Er-Rahmânir-Rahîm pomaze i spasava one koji se nalaze u bezizlaznoj situaciji, te one koji imaju puno zivotnih nevolja i  problema.

---------------------

Zelite li knjigu o prakticnim upotrebnim vrijednostima 99 Lijepih Bozijih imena - OVDJE

---------------------

JEDINSTVENA PRILIKA!

Želite li srebreni ili zlatni privjesak (ili prsten) sa ugraviranim blagotvornim vefkom s ovim Božjim imenom, kliknite OVDJE