"...Neka prijeđu preko toga i nek' praštaju. Pa zar i vi voljeli ne biste da i vama Allah oprosti? A Allah prašta i samilostan je." (Kur'an 24:22) 

1. Onoga koji bude ponavljao časno ime Jâ Gafûr, Uzviseni će Bog, uz svoj oprost, čuvati od svih stvari kojih se pribojava i plasi. Lose ponasanje bit će zamijenjeno dobrim. 

2. Onome koji sa sobom bude nosio ovaj blagotvorni  vefk sa časnim imenom GAFÛR, zapisan u sretan sat, i koji bude svaki dan proučio ovo plemenito ime onoliko puta koliko iznosi zbir numeroloskih vrijednosti slova u njegovom imenu, zasigurno, niko neće moći iskaljivati svoj bijes i ljutnju na njega, ma koliko bio silan, moćan i uticajan. Bit će zastićen od moćnika i zivjet će mirno i sretno. 

3. Onaj koji odlazi na sud ili na sastanak onome čije se ljutnje i bijesa pribojava, potrebno je da postupi na sljedeći način: prije odlaska neka klanjati dva rekata, potom neka prouči 1286 puta časno ime Jâ Gafûr, te na sedzdi prouči sljedeću dovu:

Jâ Rabbi, povjeravam ti ovog Tvog roba, čuvaj me od zla i zuluma...

Nakon toga on će na svakom mjestu biti priman dobrohotno, prijateljski i srdačno i za njega će biti učinjeno sve sto bude zelio. 

4. Da bi se pomirili muz i zena, dva zavađena partnera ili prijatelja potrebno je postupiti na sljedeći naćin: zbir numeroloskih vrijednosti slova u imenu onoga čija se ljubav zeli pridobiti sabere se sa zbirom numeroloskih vrijednosti slova časnog imena GAFÛR (1286), te se u pogodnom satu napravi gornji cetverostruki blagotvorni vefk.

Napomena: Vefk treba napisati na čisti tanjir i nakon sto se tanjir spere vodom, u nju se onoliko puta - koliko iznosi brojčana vrijednost vefka - prouči časno ime Jâ Gafûr. Potom se voda daruje onome kome je namijenjena.

Isti se vefk, napisan na čistom papiru i uz odgovarajuće dove, preporučuje onim osobama koje zele da im se ispuni zelja o pomirenju i pridobijanju naklonosti neke drage osobe. Vefk se nosi uvijek sa sobom. Eventualna mrznja i ljutnja, koja je postojala između ove dvije osobe, s Bozijom naklonosću, nakon toga će se pretvorit u iskreno prijateljstvo i ljubav.  

5. Postoji jos jedan čudesno blagotvoran način. Onaj koji zeli da se pomiri i pridobije neku osobu, potrebno je tri ili sedam dana zaredom proučiti po 1286 puta plemenito ime Jâ Gafûr i dok to čini hukati direktno u lice prizeljkivane osobe. Na taj će način ljubav i blagonaklonost prizeljkivane osobe postepeno rasti i postajati sve čvrsća, trajnija i odanija.

--------------------------

Knjiga o prakticnim i upotrebnim vrijednostima 99 Lijepih Bozijih imena - SVJETLOST DUŠE

______________________

JEDINSTVENA PRILIKA!

Želite li srebreni ili zlatni privjesak (ili prsten) sa ugraviranim blagotvornim vefkom s ovim Božjim imenom, kliknite OVDJE