"On je Prvi, i Posljednji, i Vidljivi, i Nevidljivi!... (Kur’an, 57:3)  

1. Onaj ko bude, nakon svakog obraćanja Bogu (namaza), 62 puta proučio časno ime Jâ Bâtin, bit će zastićen od svega čega se pribojava i plasi. Srce će mu biti mirno i njegov će se unutrasnji svijet ispuniti svjetlosću (nurom) i harmonijom. Svi će ga voljeti i učinit će za njega sve sto on od njih bude trazio. Uzviseni će mu Allâh prihvatati svaku molitvu. 

2. Ovaj čudesni vefk (lijevo) sa časnim imenom BÂTIN napise se u porcelansku ili staklenu zdjelu 13, 14. ili 15. noći nekog arapskog mjeseca. Oko vefka se 62 puta napise časno ime Bâtin i na to se sedam uzastopnih noći prouči po 6200 puta Jâ Bâtin. Pri tome se pije voda (Zemzem, kisnica ili izvorska), kojom se zdjele sapere pomenuti vefk.

Onaj koji bude pravilno postupao imat će moć otkrivanja i bit će obaviješten o svemu sto se dešava izvan njegovog vidokruga. Ovo će se ostvarivati prema stepenu vjere onog koji je postupao prema gore navedenim uputama.

Prva tačna obavjestenja i ključevi tajni prvo će se pokazati u snu. Kasnije, on će to moći vidjeti i na javi.

Da bi se dobili tačni odgovori na ono što predstavlja krajnju neizvjesnost i nepoznanicu, te otkrile skrivene tajne, potrebno je proučiti sljedeće:

Huvel-evvelu vel-âhiru vez-zâhiru vel-bâtinu ve huve bi kulli sej’in ‘alîm...

Uzviseni je Bog prije svih stvari i On nema početka. On je vječan. On nema kraja i On će zadnji ostati. Njegovi znakovi su jasni. Ali, istina ostaje skrivena za ljudski um. Ne moze se pojmiti osjećajem, oko je ne vidi, a razum je ne dohvaća.

Onaj koji bude često učio časni ajet On zna istinu svih stvari... i koji to bude činio u svakoj prilici - dok hoda, sjedi, lezi... - za kratko vrijeme će moći vidjeti neobične stvari i otkriti mnoge tajne.

-------------------------

Knjiga o  99 Lijepih Bozijih imena - SVJETLOST DUŠE

_____________________

JEDINSTVENA PRILIKA!

Želite li srebreni ili zlatni privjesak (ili prsten) sa ugraviranim blagotvornim vefkom s ovim Božjim imenom, kliknite OVDJE