1. Putnik koji putuje kopnom ili morem potrebno je da svako jutro prouči sedam puta Ajetul-kursijju, i nakon sto hukne desno, lijevo, naprijed, nazad, gore, dolje i oko sebe u krug, potrebno je i osmi put da prouči Ajetul-kursijju, te potom mirno proguta pljuvačku. Nakon toga, potrebno je da 998 puta spomene časno ime Jâ Hafîz, te zamoli Uzvisenog Boga da ga sačuva od jada i nevolja.

Ukoliko je ispravno izvrsio ovaj blagotvorni protokol, on će uistinu biti sačuvan od svake nesreće, stete, krađe i zla, bez obzira koliko je njegov put dug i opasan i bez obzira kojim prevoznim sredstvima putovao. Bit će čak sačuvan i od mogućih pozara, oluja i katastrofalnih zemljotresa. 

2. Ovaj casni vefk sa svetim imenom HAFÎZ ugravira se u povoljan sat na srebrnu ili zlatnu pločicuprivjesak - a potom se nosi na glavi ili oko vrata. Svaki onaj koji bude ovako postupao bit će siguran da mu nijedna divlja ili otrovna zivotinja, nijedan ubica, ni lopov, neće moći nauditi makar zanoćio među njima. 

3. Ako se u času Jupitera na pločicu od kalaja napise ovaj vefk sa časnim imenom HAFÎZ, on će imati čudotvorna svojstva. Pločica sa vefkom se drzi na dragocijenostima - nakitu, usteđenom novcu, zlatnini, vrijednosnim papirima..., te se na to 998 puta prouči časno ime Jâ Hafîz i hukne. Svemogući će Bog ove stvari sačuvati od krađe, ostećenja i svake stete. 

4. Na srebrni prsten se ugraviraju dva donja vefka (slovni i brojčani) sa časnim imenom HAFÎZ. Osobe koje na svojim prstima budu nosile ovakav prsten bit će zastićene od divljih zvijeri, lazova, prevaranata, lopova i ubica. Čak i ako među njima zaspe, oni mu neće moći nista učiniti nazao. 

5. Onaj koji bude učio Ajetul-kursijju u vrijeme kada ujutro bude izlazio iz kuće ili svog stana, a potom izgovorio časno ime Jâ Hafîz, ahfaznî min kulli sûin..., bit će sve do povratka kući siguran od svake neprijatnosti, nevolje i nesreće.

---------------------

Knjiga o prakticnim i upotrebnim vrijednostima 99 Lijepih Bozijih imena - SVJETLOST DUSE

_________________

JEDINSTVENA PRILIKA!

Želite li srebreni ili zlatni privjesak (ili prsten) sa ugraviranim blagotvornim vefkom s ovim Božjim imenom, kliknite OVDJE