"On je Allah! Osim njega drugog bozanstva nema, Vladar, Sveti, Podaritelj mira, Darovatelj sigurnosti, Onaj Koji nad svima bdije, Silni, Uzviseni, Gordi!..." (Kur’an 59: 23) 

Napomena: sto se tiče imena El-Mu’min, znalci kalama govore o "nestvorenoj vjeri" Bozjoj u Samoga Sebe; el-Idzi komentira: Bog je mu’min utoliko ukoliko vjeruje u Samoga Sebe i u Svoga poslanika, znači da On potvrđuje vjerodostojnost Samoga Sebe i Svoga poslanika putem Svoje najvise Istinitosti, a to čini ili verbalno potvrđujući Samoga Sebe i Svoga poslanika, ili djelujući, "stvarajući" čudesne dokaze; Bog je mu’min i u odnosu na Svoje vjerne pristase kao vrelo sigurnosti i zastite (amân). 

1. Osobe koje svakoga jutra, nakon sabah-namaza, 137 puta prouče časno ime Jâ Mu’min, nikada neće zapasti u bijedu i neimastinu; neće obolijevati ni od dusevnih, ni od zaraznih, niti od neizlječivih bolesti. 

2. Ako se vefk sa časnim imanom MU’MIN napise na čist tanjir, te ako se voda sa kojom se sapere taj vefk redovito daje dusevnom bolesniku ili onome koji pati od kosmara, strahova i strijepnji, nakon sedam dana on će se osloboditi svih tegoba i muka i postat će zdrav i siguran u sebe.

3. Vefk sa časnim imenom MU’MIN ugravira se na srebrnu ili zlatnu pločicu – privjesak - u povoljan i sretan sat i ona se nosi na vratu. Svaki se dan 137 puta prouči ovo časno ime i popije časa vode nakon sto se u nju hukne. Na taj način u kratkom vremenskom periodu nestaju strahovi, zebnje i druge dusevne tegobe, a srce se napuni svijetlom (nurom) i vjerom (imanom). Oko, nakon toga, postaje pronicljivo, a um lucidan. Nepravednost i pokvarenost bit će daleki. Istodobno, postaje se voljenim i postovanim, a sve vrste pritisaka i teskoća ostat će iza vas. 

4. Onaj ko svaki dan, nakon sabah-namaza, 167 puta prouči časno ime Jâ Mu’min i koji se odluči da tako postupa neprestano, u zivotu neće osjetiti nikakve nedostatke. Jezik ove osobe Bog će sačuvati od lazi, preteskih riječi i grijeha, a svoga roba od bluda, kocke, sirka i drugih poroka. 

5. Čovjek koji bude svaki dan spomenuo 1132 puta časno ime Jâ Mu’min bit će spasen i sačuvan od svih teskih i zaraznih bolesti i od svih muka i problema koje prouzrokuju probavne smetnje i bolesti unutrasnjih organa. 

6. Onome koji bude uzastopno 43 dana, nakon svakog obraćanja Svemogućem (namaz), proučio136 puta časno ime Jâ Mu’min, ispunit će se svaka zelja i zadovoljiti svaka njegova potreba.

-----------------------

Knjiga o prakticnim i upotrebnim vrijednostima 99 Lijepih Bozijih imena - SVJETLOST DUSE

___________________

JEDINSTVENA PRILIKA!

Želite li srebreni ili zlatni privjesak (ili prsten) sa ugraviranim blagotvornim vefkom s ovim Božjim imenom, kliknite OVDJE