"...A Allah svoju ruku drzi i stisnutom..." (Kur'an 2:245) 

1. Svi oni koji - nakon sto sačine vefk sa časnim imenom KÂBID - budu svako veče 903 puta izgovorili Jâ Kâbid, steći će čudesnu moć. Njima neće moći učiniti nista nazao nijedan tiranin niti nasilnik na ovome svijetu. Neće ih moći pogledati ravno u oči a kamoli im nanijeti nekakvo zlo.

Bog će obdariti s velikim strahopostovanjem sve one koji budu redovito spominjali ovo časno ime, a oni koji pokusaju ili im učine nazao, bit će za kaznjeni i porazeni. Pognute glave doći će mu traziti oprost. 

2. Za onoga koji ti je učinio nazao i koji to nastavlja činiti i koji se nikako ne moze popraviti, u utorak, poslije ponoći, klanjaj četiri rekata s ciljem da se silnik definitivno porazi ili unisti. Na prvom, drugom i trećem rekatu, nakon Fatihe, potrebno je 15 puta proučiti suru Fîl. Za vrijeme četvrtog rekata, nakon Fatihe, obavezno se 10 puta prouči sura Fîl i pet puta izgovori: Jâ Rabbi ashâbi Fîli... Oslobodi me od zla i tiranije... (navesti ime silnika) ...koji me nastavlja tiranisati i kojem nisam dorastao...

Nakon toga, načinivsi sedzdu, zavrsava se namaz. Poslije namaza strpljivo se 10.000 puta spomene časno ime Jâ Kâbid. Zatim se sačeka da prođe jedna sedmica. Ako tiranin ili nasilnik, kojeg si naumio unistiti, bude jos na nogama, potrebno je jos jedanput ponoviti isti protokol, a ako ni tada ne bude nikakvih rezultata, onda se moze ponoviti i treći puta. Ali, ne vise!

Napomena: Ovdje je potrebno jos jednom upozoriti da su Lijepa Bozja imena dvosjekli mač i da se nikako ne smiju zloupotrebljavati. Ako neko bude proklinjao nekoga i zelio njegovo unistenje zbog nekakve sitnice ili ako bude preuveličavao ili to radio iz sujete, zavisti i niskih pobuda, njegove se dove mogu okrenuti protiv njega. Jer jedno od imena Uzvisenog Allaha je i MUNTEKIM (Osvetnik; Onaj Koji se sveti u ime slabih koji se ne mogu osvetiti onima sto im čine zlo... Ovo časno ime je ime kojim melek Azrail a.s. čini zikr...)

Uzviseni se Bog nikada nikome ne sveti. On ne dozvoljava nepravdu i kaznjava za tvoj račun svakog silnika ili tiranina, kojima ti nisi dorastao i koji te lisavaju tvojih opsteljudskih prava. U vezi s tim, ako ti budes nekome činio zlo i pri tome od Boga trazio da ga unisti, znaj, da će On njega zastititi a tebe kazniti!

Stoga, ne treba zeljeti niti od Boga traziti bilo sta sto je nemoralno i nepravedno.

Na jednom tasu vage bit će sve osobine koje kazuju kakav je ko bio, a na drugom tasu bit će njegova plemenitost, tolerancija i sposobnost da oprosti.

U Kur´’anu Časnom, u suri Bekare, se kaže:

Ve jes’elûneke mâ zâ junfikun...

Pitat će te sta možes sačuvati...

Kulil-‘afuv...

Za njih oprostaj...

Uostalom, zar ulazna vrata za islam nisu: Predanost, Mirenje sa sudbinom, Oprastanje i Milosrđe.

Časno ime KÂBID je ime kojim melek Azrail a.h. veliča uzvisenoga Allaha. 

3. U Satu Venere na pločicu od olova ugravira se časno ime KÂBID i oko njega se 903 puta napise Jâ Kâbid. Ova se pločica nosi sa sobom i svaki dan se u Satu Venere 903 puta prouči plemenito ime Jâ Kâbid. Onaj koji to bude redovito radio moći će svojim pogledom unistiti neku stvar.

Napomena: Treba imati na umu da ovu čudesnu moć Svemogući daje samo onima koji to zasluzuju i koji je zasigurno nikada neće zloupotrebljavati.

Tako se u zadnjem ajetu sure Hadîd, doslovno kaze:

"...Svako bi trebao znati slijedeće: nijedna stvar se od Allaha ne dobija na silu. Samo On posjeduje milost, dobrotu, plemenitost i oprost. Svoju milost i dobrotu daje kome On zeli i onoliko koliko On zeli. Jer Uzviseni Allah posjeduje beskonačnu milost i plemenitost..."

Opet, u drugom časnom ajetu:

Fe lâ tahsebennellâhe gâfilen ‘ammâ ja‘meluz-zâlimûn... ("Ne mislite zbog onoga sto čine tirani da je Bog nemaran...")

4. Zaustaviti će se spletkarenje i svako ogovaranje protiv onoga koji na sebi bude nosio vefk sa časnim imenom KÂBID , koji je spravljen u petak, u času rađanja Sunca, i ko redovito 914 puta prouči Jâ Kâbid. Niko ga, nakon toga, neće vise ogovarati niti mu iza leđa činiti spletke. 

5. Protiv tiranina i nasilnika, koji uporno nastavljaju sa svojim tiranijama i nasiljem potrebno je jedanput sedmično - u utorak navečer - s Bismilom proučiti 914 puta Fatihu. Nakon svake Fatihe, a prije riječi Amin, kaze se: Jâ Kâbid hallisnî min serri... - taj i taj - ...Âmîn. Ako je potrebno ovo se ponovi tri puta i za kratko vrijeme Bog će sve one koji budu pravilno izvrsavali ovaj blagotvorni protokol, spasiti od tiranije, zla i nasilja.

6. Ovaj blagotvorni vefk sa casnoim imenom KÂBID ugravira se u povoljnom Satu Saturna na plocicu od olova. Potom se 102 puta izgovori Jâ Kabid i prouči: Allâhummakbiz ‘alejje... (ime osobe) kalbuhû ve sirruhû...
Ova ce dova odmah biti prihvacena i srce spomenute osobe zahvatice velike nevolje i problemi.

------------------

Knjiga o prakticnim i upotrebnim vrijednostima

99 Lijepih Bozijih imena - SVJETLOST DUŠE

_______________

JEDINSTVENA PRILIKA!

Želite li srebreni ili zlatni privjesak (ili prsten) sa ugraviranim blagotvornim vefkom s ovim Božjim imenom, kliknite OVDJE