"... a dosta je tebi Gospodar tvoj kao uputitelj i pomagač!" (Kur'an 25:31) 

1. Svi oni koji uvijek sa sobom budu nosili ovaj blagotvorni vefk (lijevo) sa imenom El-Hâdî i koji svaki dan 400 puta budu izgovarali ovo časno ime, Uzviseni će im Allâh u svim njihovim javnim i tajnim poslovima podariti milost i dobrotu. Bit će uspjesni u svemu, a naročito u poslovima od kojih zive.

2. Onaj kome je pamćenje oslabilo treba sedam dana da pije vodu iz porcelanskog tanjira na kojem je prethodno napisan vefk sa časnim imenom El-Hâdî. Uskoro će njegovo pamćenje ponovo ojačati i biti kao nekad. Ako ovu vodu bude pilo dijete koje jos nije prohodalo, ono će ubrzo stati na noge i prohodati.

Gornji vefk sa plemenitim imenom El-Hâdî  spravlja se po posebnom protokolu na komad papira, koji se potom stavi djetetu oko vrata. 

3. Da bi se pomirili posvađani supružnici, omražena braća ili momak i djevojka, potrebno im je sedam dana davati vodu iz  porcelanske zdjele u kojoj je 400 puta napisano časno ime HÂDÎ, a da oni toga nisu svjesni. Na tu se blagotvornu vodu, prethodno, 1600 puta prouči sveto ime Jâ Hâdî. Na taj način, uz Boziju pomoć, mrznja i ljubomora će potpuno nestati, a njih će zamjeniti ljubav, razumjevanje, iskrenost i njeznost. 

4. Onoga koji redovito, svaki dan, bude ponavljao časno ime Jâ Hâdî njegova će porodica voljeti, cijeniti i slusati. 

5. Ako ovo sveto ime neko bude ponavljao na duznosti, njega će svi sluzbenici voljeti i slusati i sve sto on naredi rado će izvrsavati. 

6. Ovaj se časni vefk (gore) ugravira na srebrni prsten u Satu Mjeseca. Onaj ko bude nosio taj prsten i svaki dan 200 puta spomenuo ime Jâ Hâdî bit će uspjesan u svim poslovima. Nikada neće izgubiti svoj put, niti će skrenuti na onaj koji je pogresan. 

7. Ako se gornji vefk s časnim imenom HÂDÎ stavi oko vrata djetetu koje je izgubilo apetit i odbija da jede, ono će uskoro ponovo biti zainteresirano za hranu i imat će uobičajen apetit. Zahvaljujući tome ono će se razvijati normalno i uskoro će ojačati i postati napredno dijete.

__________________

JEDINSTVENA PRILIKA!

Želite li srebreni ili zlatni privjesak (ili prsten) sa ugraviranim blagotvornim vefkom s ovim Božjim imenom, kliknite OVDJE