"...'Kome vlast pripada danas?' 'Allahu, Jedinom, nad svime nadomoćnom!'" (Kur'an 40:16) 

1. Časno ime KAHHÂR, tvrde drevni islamski čarobnjaci, ima moć poput dvosjekle sablje. U vezi s tim, ako se iz obijesti i bespravno učini nasilje ili prinuda prema bilo kome - taj čin moze prouzrokovati unistenje onog koji je to počinio. Onaj koji zeli proučiti ovo časno ime za nekoga koji čini zlo narodu ili pojedincima, te silom otima njihovu imovinu i gazi njihovu čast i postenje, potrebno je da ode u neki čisti i pusti kraj, u izolaciju, i tamo, kleknuvsi na koljena, prouči ovo časno ime, okrenuvsi se pri tome licem prema Kibli.

Ovaj se blagotvorni protokol obavlja na sljedeći način: prvo je potrebno zamoliti Boga da popravi osobu o kojoj je riječ. Međutim, ako je ta osoba zla i nepopravljiva, onda je Uzvisenom Bogu potrebno povjeriti sve njene grijehe. Da bi ta osoba dobila ono sto zasluzuje i da bi ispastala svoje teske grijehe, neophodno je 100 puta proučiti sljedeće: Es-sâlatu ves-selâmu ‘alejke Jâ Sejjidî Jâ Resulallâh. Huz bi jedî kallet hîletî edriknî (3 puta ), Jâ Sâhibel-hakki vel-‘adli innî mustedzîrun bike min (na ovom se mjestu kaze ime osober na koju se zali) huz hakkî.

Nakon toga se prouči 100 puta istigfar, 41 puta sure Fîl i 3060 puta se spomene časno ime Jâ Kahhâr. A nakon toga prouči se sljedeći ajet: Ve ufevvidu emrî ilallâhi innallâhe besîrun bil-‘ibâd i trazi se od Uzvisenog Boga zastita od zla progona ovog tiranina. Ovo se ponovlja sedam ili devet noći zaredmom.

2. S istim ciljem tri, pet, sedam ili devet osoba prouči 93.636 puta časno ime Jâ Kahhâr. Međutim, prilikom započinjanja potrebno je - kao sto je rečeno u prvom dijelu - načiniti uvod. Sve do zavrsetka učenja ne smije se progovoriti niti jedna svjetovna riječ i nuzno je  voditi računa o tačnom broju proučenih časnih imena. Mnogo će se brze postići cilj ako oni koji uče budu bogobojazljivi, moralni i iskreni vjernici, a ne osobe koje su spremne to obaviti za nagradu ili novac. Ako bude potrebno ponoviti cijeli postupak, onda se to čini tek nakon sto prođe sedam dana. I to se čini tri ili sedam puta, ali samo jednom u sedmici. 

3. Časni vefk sa svetim imenom KAHHÂR spravlja se u Satu Marsa i nosi se na sebi. Uz to, svaki se dan ovo časno ime prouči po 306 puta u Satu Marsa. Ako se hrvači i svi oni sto se bave borilačkim vjestinama, budu pridrzavali ovog čudesnog protokola, nikada neće biti porazeni, niti će ikada u sporstkoj karijeri pasti na leđa. Advokati koji budu ovako postupali, neće nikada izgubiti parnicu. Profesore će postovati njihovi učenici i studenti.

Ako se ovoga bude pridrzavala zena, koja se plasi prijeke naravi svoga muza, on joj vise nikada neće učiniti nista nazao. Lijepa Bozja imena su beskrajna riznica blagodeti. Ali, nazalost, mi smo nebrizni i nepazljivi. Lijeni smo pruziti nase ruke ka ovim riznicama i uzeti dobra koja nam one iskreno nude...  

4. Ugasit će se mračna pohota, koja je spram njega nezakonita i nelegitimna. Istodobno, osjećaji putenosti neće ga  odvući u ponore nasilja i nemorala. Bit će sačuvan od svakovrsnog zla svaki onaj koji sa sobom bude nosio ovaj vefk napisan u Satu Saturna i koji bude spominjao časno ime Jâ Kahhâr.

-------------------

Knjiga o prakticnim i upotrebnim vrijednostima 99 Lijepih Bozijih imena - SVJETLOST DUSE

________________

JEDINSTVENA PRILIKA!

Želite li srebreni ili zlatni privjesak (ili prsten) sa ugraviranim blagotvornim vefkom s ovim Božjim imenom, kliknite OVDJE