"A onaj ko se bude zauzimao za dobro djelo, imat će udio u njemu. A ko se bude zauzimao za zlo djelo, to će mu jednaku donijeti kaznu. Allah odrzava stvar svaku." (Kur'an 4:85) 

1. Onaj koji svaki dan nakon jutarnje molitve (sabah-namaza) 550 puta prouči časno ime Jâ Mukît dobit će od Boga sve sto mu treba i zivjet će u sreći i izobilju. 

2. Svemogući će uvijek pomagati onima koji oko vrata, u vidu privjeska, nose ovaj vefk sa časnim imenom Mukît. Vefk mora biti u povoljan sat ugraviran na srebrnu pločicu, a da bi sve to bilo blagotvorno i vjerodostojno, potrebno je ovo plemenito ime spominjati onoliko puta koliko iznosi numeroloska vrijednost njegovog imena (550). 

3. Ako se u neku radnju objesi blagotvorni gornji vefk spravljen od časnih imena El-Mukît i Er-Rezzâk i ako se svaki dan 858 puta prouče ova dva sveta imena, ta će radnja postati veoma popularna i u nju će dolaziti velik broj musterija, te će uskoro vlasniku porasti zarada, a u zarađenim parama bit će mnogo dobra i sreća.

--------------------------

Knjiga o prakticnim i upotrebnim vrijednostima 99 Lijepih Bozijih imena - SVJETLOST DUŠE

_________________

JEDINSTVENA PRILIKA!

Želite li srebreni ili zlatni privjesak (ili prsten) sa ugraviranim blagotvornim vefkom s ovim Božjim imenom, kliknite OVDJE