"...neke će uniziti, (a neke uzvisiti)..." (Qur'an 56:3) 

1. Onaj koji na sebi bude nosio ovaj blagotvorni vefk spravljen u svitanje jednog utorak, i koji svaki dan prouči 1481 put časno ime Jâ Hâfid, porazit će svakog, pa i najvećeg tiranina i despota. Niko neće imati hrabrosti da mu učini nesto nazao. Svi će ga se bojati i - zeljeli to ili ne - ukazivat mu postovanje.

Na primjer, ako se silnik koji narod tiranise, koji prima mito i ugnjetava ljude zove Hasan i ako se zeli njegovo odstranjivanje sa svih duznosti koje obnasa, potrebno je uraditi slijedeće: zadnje subote nekog arapskog mjeseca u sami osvit zore ugravira se na olovnu pločicu vefk poput ovog vefka kojeg objavljujemo. U međuvremenu, ebdzedom se izračuna numeroloska vrijednost slova u imenu tog čovjeka i brojčani zbir se doda broju časnog imena Hâfid (1481). Ova se ploča zatim tajno ostavi na mjesto gdje je Hasan na duznosti i sa ovom namjerom i zeljom 1599 puta se prouči časno ime Jâ Hâfid, i to se čini 15 noći. Nakon toga, s Bozjom će pomoći tiranin biti odstranjen s duznosti i neće vise nikome nanositi zlo i nepravdu. 

2. Onaj koji na sebi nosi vefk napravljen prema gore navedenom postupku i koji svakog dana spomene plemenito ime Jâ Kâbid onoliko puta koliki je zbir brojeva navedenih u četiri reda ovog blagotvornog vefka, za kratko će vrijeme svog neprijatelja načiniti poniznim i bezopasnim i, s Bozijom pomoći, osloboditi će se njegovog nasilja, zla i pakosti.

Napomena: Ovo se ne smije zloupotrebljavati. Ako neko bude proklinjao nekoga i zelio njegovo unistenje zbog nekakve sitnice ili ako bude preuveličavao ili to radio iz sujete, zavisti i niskih pobuda, njegove se dove i namjere mogu okrenuti protiv njega.  

3. Onaj koji na sebi nosi časno ime HÂFID napisano na papiru, za vrlo kratko vrijeme ojaćat će i mentalno i fizički, tako da će uvijek pobijeđivati svoje neprijatelje.

-----------------------------

Knjiga o prakticnim i upotrebnim vrijednostima 99 Lijepih Bozijih imena - SVJETLOST DUŠE

________________________

JEDINSTVENA PRILIKA!

Želite li srebreni ili zlatni privjesak (ili prsten) sa ugraviranim blagotvornim vefkom s ovim Božjim imenom, kliknite OVDJE