"Pa milost Allahova i blagoslovi Njegovi su na vama, o porodico poslanička! A Allah je hvaljen i slavljen!" (Kura'n, 11:73).  

1. Onome koji uvijek sa sobom bude nosio ovaj blagotvorni vefk (lijevo) sa časnim imenom MEDŽÎD i koji svaki dan 57 puta prouči sveto ime Jâ Medzîd, veoma će brzo porasti ugled i čast u sredini u kojoj zivi. Budući da će ga svi cijeniti, postovati i voljeti, on će brzo napredovat u sluzbi ili u poslu kojim se bavi. 

2. Onaj koji bude svaki dan 57 puta proučio Ajetul-Kursijju i 3249 puta spomenuo časno ime Jâ Medzîd za kratko vrijeme će dozivjeti neopisivo duhovno i materijalno obilje. 

3. Onaj koji bude svaki dan 365 puta proučio dva časna imena Jâ Medzîd i Jâ Rezzâk, za kratko vrijeme će se rijesiti svih financijskih i materijalnih problema. zivjet će u obilju i svako će mu pomagati da ostvari zivotno blagostanje. 

4. Onaj koji kao privjesak (zlatni ili srebrni) bude nosio gornji blagotvorni vefk sa časnim imenima Medžîd i Dzelîl, ugraviran u povoljno vrijeme i u povoljnom satu na srebrnoj pločici i onaj koji svaki dan 130 puta bude proučio Jâ Medzîd, Jâ Dzelîl, bit će ponovo vraćen na posao, ako je prethodno bio otpusten. 

5. Onaj koji na sebi bude nosio vefk sa časnim imenima Medžîd i Vâsi‘ i koji svaki dan 194 puta prouči sveto ime Jâ Medzîd, bit će zastićen od svih nevolja, poteskoća i problema. Svaki posao koji započne uspjesno će zavrsiti i sve će mu ići lahko i od ruke.

6. U starim islamskim knjigama i tradicijama ovom se blagotvornom vefku pridaju fascinantna svojstva. Zbog toga ga je dobro nositi uvijek sa sobom. On donosi sreću, slavu i ugled i, uz Božju pomoć, slama moć neprijatelja i čini ga potcinjenim i porazenim.

---------------------------

Knjiga o  99 Lijepih Bozijih imena - SVJETLOST DUŠE

_________________

JEDINSTVENA PRILIKA!

Želite li srebreni ili zlatni privjesak (ili prsten) sa ugraviranim blagotvornim vefkom s ovim Božjim imenom, kliknite OVDJE