"...A zar doista nije to što je Gospodar tvoj svjedok stvari svake?!" (Kur’an, 41:53)  

1. Onoga ko bude uvijek sa sobom nosio ovajblagotvorni vefk sa časnim imenom ŠEHÎD napisan na čistom papiru u vrijeme svitanja ili dzuma-namaza u prvi petak nekog arapskog mjeseca i koji bude svaki dan 319 puta proučio sveto ime Jâ sehîd, svi će voljeti i svi će postovati. Neće mu biti odbijena niti jedna zelja, a Bog će mu darovati mudrost i uzvisenost. 

2. Onaj koji 40 dana bude postio i zivio zivotom askete i koji za iftar bude jeo isključivo kruh ili suhu jufku od ječmenog brasna, tako da se ne prejeda, te onaj koji bude - nakon svakog namaza - proučio 1000 puta časno ime Jâ sehîd, za vrlo će kratko vrijeme moći da sagleda mnoge vidljive i nevidljive tajne ovog svijeta. Bez ikakve opasnosti po sebe i svoje najmilije, moći će uspostaviti kontakt s bićima iz duhovnog svijeta i dobijat će precizne i tačne odgovore na sva pitanja koja im bude postavljao.
Uz ovaj postupak potrebno je da se spravi ovaj blagotvorni vefk sa svetim imenom ŠEHÎD i da se uvijek nosi sa sobom. 

3. Onaj koji svaki dan nakon jutarnje molitve (sabah-namaza) 319 puta prouči časno ime Jâ Šehîd, uskoro će od Uzvisenog Boga dobiti mogućnost da postane sehid. Da bi se ovo postiglo potrebno je učiti s čistim nijetom i namjerom.

Razumljivo, ovo neće pozeljeti onaj kome je stalo do ovoga svijeta i ovozemaljskih dobara.

----------------------

Knjiga o  99 Lijepih Bozijih imena - SVJETLOST DUŠE

___________________

JEDINSTVENA PRILIKA!

Želite li srebreni ili zlatni privjesak (ili prsten) sa ugraviranim blagotvornim vefkom s ovim Božjim imenom, kliknite OVDJE