1. Onoga koji bude na sebi nosio ovaj blagotvorni vefk (lijevo) sa časnim imenom VEDÛD i svaki dan 400 puta proučio sveto ime Jâ Vedûd, voljet će svi koji ga budu sreli i upoznali. Svi će mu biti na usluzi i prizeljkivat će da mu pomognu.  

2. Onaj koji zeli uz pomoć ovog časnog imena da privuće i opčini nekoga ko mu je na srcu, potrebno je da prouči 10 istigfara, 10 sehadeta, 10 salavâta 95 Bismillahirrahmanirrahim i 10 tekbira. Nakon toga treba proučiti Ferdun, Hajjun, Kajjumun, Hakemun, Adlun, Kuddusun, Allahu Binnasi le-Reufun Rahim, a potom 15 Ajetul-kursijja i 12.000 puta Jâ Vedûd. Na svaki hiljaditi, jedanput se prouči sljedeća dova:

Allâhumme Jâ Rabbi ente hasbî ‘alâ (spomenuti ime osobe i njene majke) ve ‘attif kalbihâ ‘alejje ve zellilhâ lî ve habbibnî ilejhâ hubben sedîden veslub ‘aklihâ hattâ te’tî ilejje hadi‘ân zelîlen min gajri muhletin bi mehabbetî ve meveddetî inneke ‘alâ kulli sej’in kadîr. Hattâ tekidnî bi rûhihâ ve dzesedihâ ve mâlihâ bi rahmetike Jâ Erhamer-rahimîn.

Za vrijeme učenja dove potrebno je zapaliti tamjan ili neki drugi miomiris. Najpogodnije doba za učenje je nakon ponoći. Ovo treba nastaviti tri ili sedam dana zaredom. 

3. Sličan se postupak koristi i kad se žele pomiriti dvije zavađene osobe. Međutim, za razliku od prethodnog, ovdje se časno ime Jâ Vedûd, umjesto 12.000, prouči 4000 puta.

Da bi se pomirili posvađani supruznici potrebno je u gluho doba noći 2000 puta proučiti časno ime Jâ Vedûd i ovo treba raditi najduze 19 noći. Za vrijeme učenja potrebno je zapaliti tamjan ili neki drugi miomiris. Prije nego se počne s učenjem potrebno je na komad platna, kojeg je doticala zeljena osoba, odvojenim slovima napisati časna imena Vedûd, Rahîm, Afuvv, Reûf, a nakon toga, između njih, napisati imena dvije osobe čije se pomirenje prizeljkuje. Nakon toga se napravi fitilj i zapali se u bademovom ili maslinovom ulju. Dok fitilj gori treba brzo učiti Jâ Vedûd.

Upozorenje: Kako smo već vise puta pominjali sve ovo se ne smije zloupotrebljavati, jer ako se zloupotrebljava, moze se izazvati sasvim suprotna reakcija! 

4. Onaj koji sa sebom bude nosio gornji vefk sa časnim imenom VEDÛD napisan u petak, u jedan sat, i to u petak koji se poklapa sa Satom Venere, i onaj koji bude redovno spominjao plemenito ime Jâ Vedûd, bit će, s Bozijom pomoći, svugdje omiljen, cijenjen i postovan. 

5. Gornji se vefk napise na komadu bijele svile ili čiste tkanine i nosi se uvijek sa sobom. Istodobno se neprestano ponavlja časno ime Jâ Vedûd. Na taj način čovjek će biti voljen i postovan na svakom mjestu. 

6. Da bi se privuklo i osvojilo nečije srce potrebno je na čist papir napisati časna imena: Vedûd, Rahîm, Afuvv i Reûf  i to slovo po slovo. Potom se napise ime zeljene osobe kao i ime njene majke, također, slovo po slovo. Nakon toga se papir stavi pred zeljenu osobu i prouči se 400 puta časno ime Jâ Vedûd. Zatim se na drugi papir napise gornji vefk i na to se 400 puta prouči Jâ Vedud. Na kraju se oba papira stave negdje na sebe i redovito nose. Svaki dan se 20 puta spomene časno ime Jâ Vedud i ako se sve ovo čini s punom vjerom, iskreno i s ljubavlju, te u potpunoj čistoći duha i tijela, sigurno će se ostvariti zeljeni cilj.

Upozorenje: Ovo se ne smije zloupotrebljavati, jer moze izazvati neočekivane i suprotne efekte!

-------------------

Knjiga o  99 Lijepih Bozijih imena - SVJETLOST DUŠE

_____________

JEDINSTVENA PRILIKA!

Želite li srebreni ili zlatni privjesak (ili prsten) sa ugraviranim blagotvornim vefkom s ovim Božjim imenom, kliknite OVDJE