Vladajuca planeta: Mars, Pluton
Element: Vatra
Kvalitet: dominantan, glavni
Boja: crvena
Dragi kamen: dijamant
Kovina: zeljezo, celik
Cvijeće: cicak, kozja krv
Drveće: cetinari
Bilje i začini: koorusica, crvena paprika u prahu
Hrana: hmelj, luk, poriluk
Životinje: ovce, ovnovi
Sretni brojevi:
1 i 9

Kjučne riječi: hrabrost, liderstvo, izdrzljivost, optimizam, odlucnost, avantura, prkos, agresivnost, zavist, ljubomora, natjecanje, uzbuðenje, brzina, uniforma...
Ne voli: rutinu, povrsnost, pridike, ustupke

OPĆE NAPOMENE: Jeste li spremni da se vaš svijet romantike, kreativnosti i odnosa s drugim ljudima zatrese? Godina 2017. fokusirat će se na sve apsekte vašeg ljubavnog života kao i na integriranje vašeg suprotnog polariteta (Vaga) što znači da ćete naučiti puno o ljepoti, miroljubivosti i pravdi. Pružit će vam se bezbroj prilika da usavršite kako biti najbolji ljubavnik i partner.

LJUBAV I OBITELJSKI ŽIVOT:
Dobro je da početak godine sa Venerom u znaku svoje egzaltacije, Ribama, uz planetu Mars u istom polju, obećava obilje uzbuđenja u emotivnih trenutaka u životu. Bilo kako bilo, prilika za nove ljubavi i flert biće na pretek tokom cijele ove godine, a od vas zavisi da li ćete ih sve da iskoristite. Posebno što nakon zajedničkog boravka u Ribama, ove dvije planete nastavljaju put kroz znak Ovna, pa stoga pojačavaju osjećaj emocionalnog ushićenja i ispunjenosti. Ali kako obično u životu biva, nakon uspona, slijedi pad, nekad lagan i bezbolan, a nekad brz i strmoglav, koji je prikazan Venerinom retrogradnošću od početka ožujka/marta mjeseca do sredine travnja/aprila, kada pravi okret na zadnjim stepenima znaka Riba i ponovo ulazi u Ovna. Ako ste u prethodnom periodu nešto zabrljali ili pogriješili, sada ćete moći da to ispravite. Početkom listopada/oktobra  planete Venera i Mars su ponovo spojene, a vi se spremite za još jedan veliki ljubavni preokret koji će vam uljepšati jesen i zimu.

POSAO, KARIJERA I NOVAC: Sijećanj/januar započinje Merkurovim manevrom u direktan hod, zato budite spremni za novine na poslu odmah poslije praznika jer se ova promjena odvija u vašem polju karijere. Krajem sijećnja/januara Mars, vladar znaka ulazi u svoj domicil, pa će i vaše ideje vezane za ličnu afirmaciju doći u prvi plan. Budite oprezni i dobro osmislite svaki korak, jer će Mars biti u opoziciji sa Jupiterom iz Vage, što znači da su sve vaše aktivnosti, pod lupom javnosti. Period od travnja/aprila obilježit će boravak Marsa u Biku, što je njegova slaba pozicija a vaše polje novca, pa je oprez neophodan kako ne biste ušli u poslovne gubitke. Tokom lipnja/juna i druge polovine srpnja/jula, kada Mars bude u Raku, također biste trebalo da povedete računa o finansijskoj situaciji. Ova pozicija ga slabi i ukazuje na probleme vezane za posao, profesionalni status i porodicu. Dobro pazite šta radite od studenog/novembra do kraja 2017. godine. kada Mars prolazi kroz Vagu, jer svi raniji uspjesi mogu biti dovedeni u pitanje, pa čak i anulirani.

ZDRAVLJE I VITALNOST: Dok vladar znaka, planeta Mars bude boravila u vašem dvanestom polju, bit ćete skloni povredama, dok ulaskom u znak Bika, tokom travnja/aprila, naglašava hronične slabosti. Letnji period je prilično povoljan, ali već od rujna/septembra, kada Mars uđe u znak Djevice i vaše šesto polje, opet se aktiviraju stari problemi. Zbog toga obratite pažnju na prevenciju.

ODNOSI SA DRUGIM ZNAKOVIMA
OVAN: Iskre visokog napona obećavaju uzbudljive trenutke u spavaćoj sobi, ali i moguće žučne svađe, pa i pred tuđim očima. Munjevito ćete stupiti u brak ili se rastati i pronaći novog partnera. Nakon sukoba s roditeljima neki će potražiti novi životni prostor.
BIK: Naći ćete se u procijepu između ambicija i karijere te obitelji. Guranje privatnog života u drugi plan dovest će vas u nezgodnu situaciju. U drugoj polovini 2013. godine Bik će biti vaš najbolji saveznik u pitanjima novca i zarada. Nadopunjavat ćete se u poslu.
BLIZANCI: Doživljavat ćete ga kao najboljeg prijatelja sve do lipnja/juna. Znat će kako vam pristupiti i što reći da bi vas udobrovoljio. Bit ćete kreativan tim, razmjenjivati zanimljive ideje i dijeliti srodne interese. Od prijateljstva do ljubavi bit će malen korak.
RAK: Bit ćete zaokupljeni materijalnim pitanjima, širenjem imovine i ulaganjem u životni prostor. Već postojeća napetost među vama doživjet će vrhunac u drugoj polovini 2013. godine. Bit će dana kad će vas moći iživcirati i pogledom. Moguć je raskid odnosa.
LAV: Usmjerit ćete se na profesionalno napredovanje, no kad otkrijete neke skrivene stvari, u vama će  se nešto prelomiti. Lako ćete primijetiti jedno drugo na prvi pogled i poželjeti ga za prijatelja ili partnera. Put do cilja neće biti lišen određenih prepreka.
DJEVICA: Zajedničkim snagama uspijevaćete u poslovnim naumima i plamovima. Vaša spremnost na rizik u kombinaciji s njenim procjenama uvećaće šanse za uspjeh. Ako smatrate da je u ljubavi budućnost nemoguća, obzirno joj to stavite do znanja, naročito ako ste muškarac.
VAGA: Čudan period - nećete moći s njom, ali ni bez nje. Igra toplo-hladno i stalne mijene zagrljaja, prepirki i svađa iscrpit će vas oboje. Isplatit će vam se ekipni i intelektualni rad, bavljenje nekretninama, trgovinom i financijama. Osluškujte intuiciju i djelujte po njenom diktatu.
ŠKORPION: Iako bi se na prvi pogled moglo činiti da ste vi predvodnik i da držite sve konce u rukama, konačna pobjeda bit će njegova ili nejna, zavisno jeste li zena ili muškarac. Poslovni tandem bit će dobar: koordinirat ćete rad drugih i pokretati nove perspektivne poslove. Ako vam je šef, uživat ćete njegovu zaštitu i podršku.
STRIJELAC: Već i pomisao da ga imate za prijatelja ili partnera ispunjavat će vas zadovoljstvom i srećom. Ukazat će vam na nove poslovne ponude i pomoći će vam da ih ostvarite. Ako ste ljubavni partneri ili rođaci, vaše će povjerenje u njega biti poljuljano, ali samo privremeno, nikako zauvijek.
JARAC: Nemojte mu se suprotstavljati, ne želite li se naći na udaru njegove oštre kritike, osobito ako vam je šef. Njegova riječ bit će posljednja i u poslu i u ljubavi. Zahvaljujući njemu, poradit ćete na obrazovanju, stručnom usavršavanju ili poznavanju jezika. I u tome ćete uspjeti.
VODENJAK: Istaknut ćete se kreativnim zamislima i bićete ambiciozni i prodoran tandem. Možete se do lipnja/juna nadati ljubavi i uživajte u njoj. No, vaš bi odnos u drugoj polovini 2013. godine mogao skrenuti u vode u kojima se nećete najbolje snalaziti, a to će u vama izazvati nezadovoljstvo.
RIBE: Činiće se na prvi pogled da se u vašem odnosu ne događa baš ništa posebno. Promjene će se dogoditi gotovo preko noći. Mogli biste dobiti od nje ono što želite, no ne mislite da će to proći bez žrtava. U zajedničkim poduhvatima očekujte pomoć osobe iz inozemstva.

SRETNITE SE SA SUDBINOM!

POGLEDAJTE VAŠ ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU ROĐENJA

HOROSKOP PO SATU ROĐENJA

LJUBAVNA SLAGALICA