Astrolozi srednjeg vijeka prihvatili su i dalje razvili staru teoriju o tome da je svaka planeta povezana sa određenim dijelom ljudskog tijela, odnosno njegovog organizma. Istodobno, zvanična je medicina otkrila postojanje malih endokrinih žlijezda koje snabdjevaju krv hormonima, a astrolozi od najstarijih vremena tvrde da postoje specijalni odnosi između ovih žlijezda i pojedinih planeta. Evo šta oni misle o uticajima planeta na naše zdravlje...

MERKUR: Ovaj je planet navodno direktno povezan sa živčanim sistemom, mozgom i organima za disanje. Istodobno, vjeruje se da utiče i na čvorne sisteme, koji povezuju najvažnije organe tijela.

SUNCE: Vjeruje se da Sunce vlada srcem, kičmom i leđima. Međutim, savremeni astrolozi smatraju da ono vrši uticaj i na grudnu žlijezdu, koja se nalazi u gornjem dijelu grudnog koša, i igra značajnu ulogu u djetinjstvu i pubertetu.

VENERA: Stari astrolozi su uticaj Venere povezivali sa grlom, bubrezima i slabinama. Savremeni astrolozi smatraju da, pored navedenih, ova planeta utiče i na doštitnjačne dijelove tijela koji obavljaju važnu ulogu u vezi sa reguliranjem kalcijuma u ljudskom organizmu.

MJESEC: Vjeruje se da je Zemljin prirodni satelit povezan sa grudima i sa osnovnim dijelovima našeg organizma koji služe za ishranu, odnosno varenje — jednjak, jetru, žučnu bešiku i druge organe.

JUPITER: Drevni su astrolozi uticaje Jupitera uvijek povezivali sa jetrom, najvećom žlijezdom ljudskog organizma. Savremeni astrolozi, međutim, smatraju da je uticaj ove planete veliki i na hipofiznu, žlijezdu koja proizvodi hormone i upravlja fizičkim razvitkom ljudskog tijela.

MARS: Prema astrološkim vjerovanjima, ova planeta utiče na muskularni sistem, mokraćni i genitalni sistem i na seksualne žlijezde, to jest na sjemenike i jajnike. Ovo označava proširenje uticaja Marsa, jer se ranije smatralo da on utiče samo na fizičko izražavanje seksualne moći.

PLUTON: Uticaj ove planete navodno je povezan sa uticajem Marsa — na seksualne žlezde. Međutim, Pluton - prema tvrdnjama savremenih astrologa - ima poseban uticaj na formiranje ćelija i reproduktivnu sposobnost.

NEPTUN: Drevni astrolozi su vjerovali da ova planeta vrši uticaj na glavni živčani sistem, a posebno da djeluje na čulni sklop, strukturu u mozgu koja vrši najvažniju ulogu u prenošenju podsticaja i njihovog povezivanja između raznih čulnih organa.

URAN: Vjeruje se da je ova planeta povezana sa krvotokom, seksualnim žlijezdama i epifazom —područjem u mozgu koje je bilo važno za prastare organizme životinja i ljudi, a čije je postojanje, važnost i značaj, dugo vremena znanstveno osporavano. Ponekad se o njemu govori kao o ostatku „trećeg oka".

SATURN: Astroloziu smatraju da je uticaj ove planete povezan sa zubima, kožom, kostima, kao i sa slezinom i žučnom kesicom. Uticaj Saturna dopunjuje se sa uticajem Jupitera na hipofiznu žlijezdu, koja utiče na seksualne žlijezde, skeletnu strukturu i mišiće.

HOROSKOP PO DANU RODJENJA

HOROSKOP PO SATU RODJENJA

LJUBAVNA SLAGALICA

Otkrijte tajne horoskopa - KNJIGA TAJNI!